ВИДЕО Тошко Йорданов изчетка президента и отсече, че ИТН ще удържи на думата си, че няма да влиза в коалиция с БСП и ДПС

ВИДЕО Тошко Йорданов изчетка президента и отсече, че ИТН ще удържи на думата си, че няма да влиза в коалиция с БСП и ДПС
A A+ A++ A

Българските граждани отредиха изключително важна роля на ИТН. Това заяви президентът Румен Радев при консултациите с представители на "Има такъв народ". Според президента настоящата ситуация налага съставянето на правителство. С представители на ГЕРБ дискутирахме възможността на ГЕРБ да състави правителство, но ако кабинетът на ГЕРБ-СДС не бъде прието, отговорността идва при вас. Искам да чуя условията, при които бихте съставили правителство и какви са вашите граници.

Ние от "Има такъв народ" сме щастливи, че президентската институция спазва законите и Конституцията на страната и не си позволявате тълкуване, както на някои им се иска в определени ситуации да е. Това коментира Тошко Йорданов от "Има такъв народ" на консултации при президента Румен Радев за съставяне на правителство.

Вие вървите абсолютно по закон, което е дълг на президентската институция и Ви благодарим, че го правите. Да, Народното събрание може да променя законите и това е неговата роля, но в момента законите такива, каквито са, трябва да бъдат спазвани, коментира Йорданов.

"Радваме се, че Президентството е във вашите ръце", допълни той.

Хубаво е политическите партии, които кажат след изборите да го спазват и след изборите. Ние коалиции с партии от статуквото няма да правим. Ако изобщо може да се стигне до кабинет от нашата партия, то ще е с двете партии от протестите. Това коментира Тошко Йорданов от "Има такъв народ" след консултации при президента.

"Дали ще предложим кабинет ще Ви кажа когато мандатът стигне до нас, ако изобщо стигне до нас. Знаете, че първите, които получат мандата са ГЕРБ. Ние предварително няма да говорим какво ще се случи", лаконичен бе човекът, който е сочен за дясната ръка на Слави Трифонов.

#Има такъв народ #Тошко Йорданов #Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »