Дъщерята на Навални иска лекар да помогне на баща й! Имало опасност от бъбречна недостатъчност и сърдечен арест

Дъщерята на Навални иска лекар да помогне на баща й! Имало опасност от бъбречна недостатъчност и сърдечен арест
A A+ A++ A

Привърженици на гладуващия в затвора Алексей Навални обявиха днес, че са насрочили за 21 април демонстрации в негова подкрепа, които по думите им ще бъдат най-големите в новата история на Русия, предадоха Ройтерс и АП.

Целта е да се привлече вниманието към влошеното здравословно състояние на затворника, който от 31 март отказва да приема храна в знак на протест, че не му разрешават адекватно лечение срещу остри болки в гърба и кръста. Ръководителят на щаба на Навални Леонид Волков каза, че демонстрациите ще се състоят толкова скоро, защото животът на затворника е под непосредствена заплаха, предава БТА.

От лекарския съюз вчера съобщиха, че според лабораторните изследвания скоро Навални ще изпадне в бъбречна недостатъчност, което може да доведа до арест на сърцето. "Пациентът може да почине във всеки момент" констатира лекарят Ярослав Ашихмин.

Демонстрациите в сряда са свикани на места със символно значение - Манежния площад в Москва в близост до Кремъл и огромния Дворцов площад в Санкт Петербург. Засега няма коментар от полицията или правителството, но вероятно реакцията им ще бъде твърда. По време на протестите през януари с настояване Навални да бъде освободен бяха задържани над 10 хиляди души.

Дъщерята на Навални Даша, която е студентка в Станфордския университе, се обърна в Twitter към руските власти: "Позволете на лекар да преледа моя татко".

#Алексей Навални

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"