Инспекторатът на Държавния департамент обвинява Помпео в злоупотреба с власт

Инспекторатът на Държавния департамент обвинява Помпео в злоупотреба с власт
Държавен департамент на САЩ
A A+ A++ A

По време на мандата си като държавен секретар на САЩ (април 2018 г. - януари 2021 г.) Майк Помпео многократно е искал от подчинените да изпълняват негови лични поръчки, което надхвърля преките им служебни задължения, като по този начин нарушава установените норми за използване на ресурси, финансирани от данъкоплатците .

Това съобщи вестник " Политико", позовавайки се на заключения от доклада на Службата на генералния инспектор на Държавния департамент.

Документът твърди, че Помпео и съпругата му Сюзън са се обръщали към служители на Държавния департамент над сто пъти с лични поръчки, от резервации в ресторанти до разходки на кучета и изпращане на поздравителни картички.

В същото време в доклада се отбелязва, че Помпео вече не е федерален служител, което означава, че той "не подлежи на дисциплинарни" или други мерки във връзка с установените нарушения.

Самият Помпео, според „Политико”, по време на проверката твърдял, че исканията му са били дребни, а адвокатът му Уилям Бърк нарича проектоверсията на доклада на генералния инспектор политически пристрастен „избор на незначителни жалби, избирателно взети“ от хората, съставили документа.

#Майк Помпео #злоупотреба #власт #служители #доклад #Държавен департамент #инспектор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »