Спряха разследването за побоя над бившия шеф на АЕЦ „Козлодуй”

A A+ A++ A

Спряно е разследването за побоя над бившия изпълнителен директор и настоящ заместник изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“ Александър Николов, който бе извършен в края на миналата година, съобщи самият Николов.

По думите му прокуратурата го е уведомила за спиране на досъдебното производство поради липса на достатъчно данни за извършителите.

Александър Николов допълни, че това не означава прекратяване и разследването може да бъде възобновено, когато разследващите органи получат нова информация по случая.

Той посочи, че искрено се надява това да се случи и да се стигне до край, като не го интересуват конкретните извършители, които, по думите му, били „на работа“, а поръчителите на нападението.

В края на ноември м.г. Александър Николов беше нападнат и бит от двама неизвестни пред дома си, като при побоя беше отрязана и част от едното му ухо. Той бе настанен в частна болница в София, където бе опериран.

Именно нападението срещу него стана повод в сряда червеният депутат Румен Овчаров и настоящият директор на АЕЦ „Козлодуй“ Валентин Николов да си разменят заплахи за съд.

След като Николов каза, че финансовите интереси на български депутат към АЕЦ „Козлодуй“ са в основата на побоя над предшественика му, в сряда Румен Овчаров обяви, че ще го съди.

Николов от своя страна също каза, че ще заведе контраиск срещу червения депутат.

Във вторник нападнатият бивш шеф на АЕЦ „Козлодуй“ Александър Николов изненадващо разкри, че зад побоя стои бившият депутат от ГЕРБ Николай Коцев. Той обаче не обясни защо чак сега прави закъснялото признание.

По думите на Николов по телефона бившият депутат го попитал: „Промени ли схемите така, както ти наредих?“.

Когато получил отрицателен отговор с обяснението, че няма такава договорка, Коцев отсякъл: „Тогава ти си ми цел номер едно“. Разговорът се провел три седмици преди нападението.

Коцев призна пред „Стандарт“, че разговор е имало. Тонът му обаче не бил заповеднически, а схемите не били корупционни и за далавери, а политически – между двата тура на местните избори.

Общински председател на ГЕРБ, който работи в АЕЦ-а, се оплакал на Коцев, че индиректно го плашат с уволнение. Препоръчано му било да не се занимава с политика. Коцев се ядосал и по друг повод на шефа на АЕЦ.

„Николов ме уверяваше, че няма нищо общо с никакви партии, а се оказа, че работи за един от опонентите на ГЕРБ“, разкри ексдепутатът във вторник.

Коцев смята, че Николов подкрепял бившия шеф на местната болница д-р Юлиан Йорданов, кандидат за кмет от коалиция „Нов Козлодуй“. Хирургът не станал градоначалник, но пък се доредил за общински съветник.

Александър Николов обаче е категоричен, че е ставало дума за корупционни схеми. Въпреки че Алексадър Николов е разказал за разговора и подозренията си в прокуратурата, Коцев не е викан за разпит.

Това не попречи на МВР шефа Цветан Цветанов да го обяви за невинен за побоя.

„Във връзка с побоя над Александър Николов обаче не са установени абсолютно никакви доказателства за съпричастност на Коцев“, поясни вътрешният министър Цветанов.

През март тази година Коцев напусна парламента по собствено желание с аргумента, че иска да е по-полезен на местно ниво.

Преди два дни той е подал оставка пред премиера Бойко Борисов и като лидер на структурата на ГЕРБ във Враца и тя е била приета веднага.

#премиер #Бойко Борисов #Враца #МВР #министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #д-р Юлиан Йорданов #Николай Коцев #ГЕРБ #Румен Овчаров #София #побой #Валентин Николов #Александър Николов #АЕЦ „Козлодуй“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »