Хладно с променлива облачност, жълт код за силен вятър в 9 области

Хладно с променлива облачност, жълт код за силен вятър в 9 области
Pixabay
A A+ A++ A

Днес облачността ще е променлива, в сутрешните часове в крайните югоизточни райони все още с превалявания. Ще духа умерен, по поречието на Дунав и в западната част на Горнотракийската низина временно силен запад-северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух. В тази връзка синоптиците от НИМХ са обявили жълт предупредителен код за 8 области в Северна България и една в Южна. Това са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище и Сливен.

Хладно време с преобладаващи максимални температури между 10 и 15 градуса, в София около 10.

Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти бед промяна - малко по-високо от средното за месеца.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. Само на отделни места, главно в Родопите, ще превали. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 2.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Сутринта на места в южните райони все още ще превалява дъжд. Ще духа умерен, в северните райони – временно силен запад-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 11-14 градуса. Температурата на морската вода е 9-10. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

#прогноза за времето #жълт код

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »