Турситическият бранш иска спешни мерки за спасяване на летния сезон

Турситическият бранш иска спешни мерки за спасяване на летния сезон
Pixabay
A A+ A++ A

Алиансът на туристическата индустрия в България, който обединява 13 организации от бранша, изпрати писмо с настояване за спешни мерки за спасяване на туристическия сезон. Писмото е адресирано до председателите на 6-те политически сили, които влязоха в новия парламент, както и до действащия към момента вицепремиер и министър на туризма Марияна Николова, съобщава БНР

Да бъдат въведени безплатни PCR-тестове за пристигащите туристи в страната, както и за пътуващите българи, като разходите се поемат от държавата, предлагат от Алианса.

Сертификатите за поставени ваксини и за налични антитела да се признават, а техните притежатели да преминават границата ни при облекчен режим. 

Да бъдат договорени зелени транзитни коридори за преминаващите туристи от Украйна, Молдова и Беларус, както и такива за преминаващите през Сърбия туристи от Централна Европа. 

Гостите, ползващи тези коридори, трябва да могат да ползват всички гранични контролно-пропусквателни пунктове на страната, за да не се увеличават транспортните разходи и ваканциите у нас да не стават неизгодни, настояват от бизнеса. 

Властите спешно трябва да излязат с позиция, че страната ни се отваря към туристическите пазари на Русия, Беларус и Казахстан и незабавно да започне да издава входящи визи за техните граждани. 

Държавата да договори с банките нисколихвени кредити за оборотни средства и заетите в туристическия сектор да бъдат ваксинирани приоритетно, посочват като необходимост от Алианса на туристическата индустрия в България с цел спасяването на сектора.



#туризъм #летен сезон #мерки #спасяване #писмо #партии #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »