Вашингтон предложил срещата Байдън-Путин да е в Европа

Вашингтон предложил срещата Байдън-Путин да е в Европа
Кремъл
A A+ A++ A

Съединените щати са предложили на Русия бъдещата среща между президентите Владимир Путин и Джо Байдън да се състои в една от европейските страни. Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от БНР.  

Прессекретарят на руския държавен глава подчерта, че е все още е рано да се обсъжда дневният ред на евентуалната бъдеща среща между двамата лидери.  

"Преждевременно е да се говори за тази среща конкретно. Това е ново предложение и то ще се изучава. Ще се направи анализ. Още повече, лидерите се разбраха, че темата на срещата ще се обсъжда по-нататък по дипломатически канали".  

Дмитрий Песков добави, че днешния разговор на президентския съветник Юрий Ушаков с американския посланик в Москва Джон Съливан не означава, че вече е започнала подготовка за срещата Путин-Байдън. 

Попитан дали по време на вчерашния си телефонен разговор двамата лидери са постигнали съгласие за необходимостта от деескалация по границите с Украйна, Песков отговори 

"Смятаме за неоснователно безпокойството на когото и да било, включително на Съединените щати, във връзка с придвижването на нашите въоръжени сили на територията на Русия. На територията на Украйна може да има деескалация само ако въоръжените сили на Украйна се откажат от провокационните си действия". 



#Дмитрий Песков #среща #Европа #Владимир Путин #Джо Байдън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »