ВИДЕО Борисов: По-подготвен от мен няма, но за премиер ще предложа друг! Няма да е Дончев

ВИДЕО Борисов: По-подготвен от мен няма, но за премиер ще предложа друг! Няма да е Дончев
A A+ A++ A

За премиер по-подготвен човек от мен няма. Това обясни лидерът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов по време на живо излъчване във "Фейсбук" от Велико Търново. За първи път от дълго време той си позволи да говори пред репортери. 

След въпрос дали той ще бъде предложен за премиер отново, Борисов отговори, че "звучи нескромно", но "днес по-подготвен човек от мен няма". Неслучайно ГЕРБ били пак първа политическа сила. 

Борисов каза, че в името на обединението ще предложи друг за премиерския пост на 45-ото Народно събрание. Както е известно, от ГЕРБ обявиха намерението си да предложат ново правителство, въпреки че нямат нужната подкрепа в новия парламент.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че пандемията от ковид няма да изчезне, но ще се трансформира непрекъснато в различни форми. 

"И затова считам, че не е редно и аз като Радев да тръгна да разделям нацията на две, защото на практика той това прави. И аз ще предложа друг министър-председател, с много ясна европейска, натовска ориентация", обясни Бойко Борисов. 

Той обаче отказа да отговори кого точно ще предложи. Нямало обаче да е Томислав Дончев - "не че не заслужава". 

Борисов обясни, че ще останат "достатъчно" от старите министри като предложение за нов кабинет, щяло обаче да има и нови.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »