ЦИК публикува резултатите от вота и имената на новите 240 в Държавен вестник

ЦИК публикува резултатите от вота и имената на новите 240 в Държавен вестник
НС
A A+ A++ A

Решенията на Централната избирателна комисия (ЦИК), с които обяви резултатите от гласуването и разпределението на мандатите в 45-ото Народно събрание и имената на избраните депутати, са публикувани в днешния 30 брой на Държавен вестник.

Именно с обнародването на тези решения президентът Румен Радев обвърза издаването на указ за свикване на новоизбрания парламент.

Снощи - в първия си коментар на резултатите от вота на 4 април, държавният глава беше категоричен, че няма намерение да бави указа.

По неофициална информация първото заседание на 45-ото Народно събрание ще е на 15 април и веднага след това Радев ще стартира процедурата за съставяне на ново правителство.

„Нека видим дали ще има първо връчване на мандат, второ връчване на мандат и едва тогава ще видим дали ще има трети“, така държавният глава отговори на въпрос на коя формация ще възложи да направи опит да състави правителство, ако ГЕРБ и „Има такъв народ“ не успеят да реализират мандатите си.#ЦИК #Държавен вестник #избори #резултати #имена #депутати #първо заседание #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?