Паднаха едни от най-чаканите ковид-мерки! Заведенията отварят и на закрито, учениците се връщат в клас

Паднаха едни от най-чаканите ковид-мерки! Заведенията отварят и на закрито, учениците се връщат в клас
A A+ A++ A

От днес заведенията за хранене и развлечения могат да посрещат своите клиенти в закритите си части при капацитет от 50% и работно време до 23.00 часа. Врати отварят и големите магазини, но при ограничение на броя на клиентите.

Допуска се и провеждането на културни и развлекателни мероприятия при капацитет от 30% и спазване на дистанция. В четвъртък работа започват моловете, игралните зали и казината, а от 29 април - нощните барове и дискотеките.

От днес учениците от 1 до 4 клас се връщат в училище. Същото важи за три класа от по-големите ученици на ротационен принцип - днес на чиновете ще седнат 7, 8 и 10 клас.

От 26 април се връщат 5, 9, 12 клас, ако ситуацията позволява. За дванадесетокласниците това е наложително, тъй като за тях учебната година приключва в средата на май.

На 17 май предстои да се върнат 6 и 11 клас.

По думите на министъра на образованието Красимир Вълчев, е разумно да се върнат до 40% от учениците при режима от 22 март.

За 12 седмици са предвидени 6 редувания, като 7 и 12 клас са с приоритет.

Възстановяват се индивидуалните изпити, практическите занятия. Ще се върнат и децата със специални образователни способности.

#заведения #ученици #мерки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »