Манолова: Слави подкрепя исканията ни за ревизия на Борисов и нов Изборен кодекс, които ще внесем в НС

Манолова: Слави подкрепя исканията ни за ревизия на Борисов и нов Изборен кодекс, които ще внесем в НС
A A+ A++ A

„Не е лошо, че имаме ръбове, на тях ще се убожда Борисов всеки път. Всеки, който е решил да участва в политическия процес, иска или не иска, става политик. Хората са чувствителни и затова реакцията срещу непремерено изказване е бурна. Темата е затворена. Ще имаме силна, подготвена, категорична парламентарна група“. Това каза пред БНР Мая Манолова, съпредседател на коалиция „Изправи се! Мутри, вън!“.

Тя подчерта, че депутатите от коалицията са готови още в първия ден на парламента да внесат предложение за комисия по ревизия на управлението на Бойко Борисов.

„Разговаряли сме с партията на Слави Трифонов и те ще подкрепят този проект за решение...Ще настояваме да има парламентарен контрол всеки ден на всеки един от министрите на Бойко Борисов. Първи в парламента ще извикаме финансовия министър“.

Манолова заяви, че от „Изправи се! Мутри, вън!“ ще настояват парламентът да реши изработването на Националния план за устойчивост и развитие да бъде финализиран от Народното събрание, за да бъде изпратен в указания срок и България да не пропусне възможността да получи средствата от Европейския съюз.

Коалицията е готова и с предложението за промени в Изборния кодекс, допълни тя и очерта редицата приоритети, на които ще се заложи в бъдещата работа.

„Хората имат нужда от глътка въздух. Да повярват, че има институции, които работят за тях. Призовавам партиите - спрете да си гледате партийните интереси, спрете с тънките сметки. Хората чакат от нас незабавни действия... Ще направим показно през следващите 30 дни как трябва да работи парламентът“. 

#Мая Манолова #Слави Трифонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"