Кастрева: Училищата са готови за завръщането на учениците

Кастрева: Училищата са готови за завръщането на учениците
БГНЕС
A A+ A++ A

Нашето очакване е в училище да се върнат и паралелки, които са единствени за съответния випуск. Това каза пред БГНЕС Ваня Кастрева началник на Регионално управление на образованието София град. По-рано днес просветният министър Красимир Вълчев вече съобщи, че са взели решение за частично възстановяване на присъствения режим в училище от понеделник, 12 април.

От понеделник в училище се връщат учениците от 1 до 4 клас, заедно с тях учениците от 7, 8, и от 10 клас. Това е по предварителната информация, която е от брифинга даден днес в МС, чака се заповед на здравния министър.

Ваня Кастрева обясни, че в случая водеща е епидемичната ситуация и затова заповедите на министъра на здравеопазването са важния документ, след който следват и указания на министъра на образованието.

„Това, което ние очакваме всъщност е промяната на заповедта на министъра на здравеопазването, която беше издадена в средата на март. В нея имаше определен график, който сега обаче, след тази извънредна епидемична ситуация, ще бъде променен. Трябва да направим и уточнението, че нашето очакване е в училище да се върнат и паралелки, които са единствени за съответния випуск. Тоест, ако има само един 5-ти клас в училището, независимо, че той не е по графика за връщане, т.е. 7 клас, те също могат да се върнат. Но това са елементи, които ще бъдат уточнени в очакваната от всички ни заповед на министъра на здравеопазването“, обясни тя.



#Ваня Кастрева #ученици #паралелки #училища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »