Преасфалтират „Цариградско шосе" догодина

Преасфалтират „Цариградско шосе" догодина
Фандъкова уточни, че преасфалтирането на булеварда ще започне от участъка от входа откъм магистрала „Тракия". Снимка: Actualno.com, Архив
A A+ A++ A

От следващата година започва поетапната реконструкция на бул. „Цариградско шосе" в София, заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Тя уточни, че преасфалтирането на булеварда ще започне от участъка от входа откъм магистрала „Тракия", предаде БГНЕС.

Фандъкова уточни, че през 2013 г. ще се ремонтира и бул. „Владимир Вазов" от моста „Чавдар" до „Ботевградско шосе", както и бул. „Прага" от „бул. Ген. Скобелев" до бул. „Пенчо Славейков". Бул. „Ботевградско шосе" ще се ремонтира от ул. „Летоструй" до Околовръстния път.

През 2013 г. ще завърши строителството на 6 детски градини в столицата и ще започне изграждането на 6 нови градини – в районите „Панчарево", „Слатина", „Надежда", „Оборище" и „Нови Искър".

По думите на градоначалника ще започне и изграждане на Центрове от семеен тип и няколко защитени жилища.

През следващата година ще продължи работата по проекта за „Изграждане на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община", все още тече изборът на изпълнител за инсталацията за третиране на битови отпадъци, подчерта Фандъкова.

Столичният кмет обясни, че процедурата за подаване на документи за концесията на част от „Западен парк" ще започне отново и апелира към социално отговорния бизнес да обърне внимание на този проект.

#бул. „Цариградско шосе" #Йорданка Фандъкова #кмет на София #Столична община #Западен парк #Панчарево #Слатина #Надежда #Оборище #Нови Искър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »