Третият лъч на метрото отново затваря за пътници

Третият лъч на метрото отново затваря за пътници
A A+ A++ A
На 10 и 11 април отново третата метролиния ще бъде затворена за пътници. Причината е, че в реални условия ще се извършат софтуерни инсталации, настройки и тестови изпитания на общите системи за управление и безопасност на действащия участък от линията и новото трасе на метрото от станция „Овча купел“ до станция “Горна баня“, което предстои да бъде въведено в експлоатация, съобщиха от Столичната община. 

Заради временното спиране на участъка между станциите “Красно село” и “Хаджи Димитър” е осигурен заместващ автобусен транспорт. Затварянето на участъка за граждани е в съответствие с практиката при разширението на автоматизирани системи за управление в метрополитените и по изричното изискване на фирмата изпълнител „Сименс“, уточниха от общината.

Общият софтуер на системите за управление и безопасност на двата участъка от третата метролиния, е разработен и тестван в Германия. Ще бъдат тествани и необходими функции за общото трасе, като автоматичен вход и изход от депото в посока ”Овча купел”, което не може да стане в нормален експлоатационен режим на работа на действащия участък.

Резултатите от тестовете ще послужат за сертифициране на системите за безопасно управление на движението по цялата трета линия, казват още от общината. 

 

#метро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »