Борисов предлага "дежурни депутати" от ГЕРБ - от ИТН не коментират, Манолова - безпринципно

Борисов предлага "дежурни депутати" от ГЕРБ - от ИТН не коментират, Манолова - безпринципно
A A+ A++ A

Пред БНР заместник-председателят на партия "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов заяви, че от формацията няма да коментират днешните изявления на премиера, че ГЕРБ ще предложи вариант за ново управление на страната и че могат да подкрепят правителство на втората политическа сила – ИТН, за което може да се включат „дежурни депутати“.

„Това е много тежка, сложна задача (съставянето на правителство - бел. ред.) и изисква определено време. Така че да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове. Нещо повече, ако толкова им е нужно за нещо, съм готов да имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата“, каза Бойко Борисов при откриването на редовното правителствено заседание днес.

Вчера от „Има такъв народ“ обявиха, че няма да участват в коалиции с ГЕРБ, ДПС или БСП.

Съпредседателят на коалиция "Изправи се! Мутри, вън!" Мая Манолова подложи на критика предложението на Борисов да предостави гласовете на 10 депутати на ГЕРБ за ново правителство.

„Едва ли има българин, който да е гласувал за ГЕРБ с идеята, че депутатите, които избира, ще бъдат разхвърляни да подкрепят една или друга политическа сила в парламента – абсолютно безпринципно“.

#Борисов #Мая Манолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"