Нинова предлага коалиция (почти) всички срещу ГЕРБ

Нинова предлага коалиция (почти) всички срещу ГЕРБ
БСП
A A+ A++ A

„Вчера предупредихме, че след изборите моделът „ГЕРБ” е само пропукан. Да, ГЕРБ и Борисов не могат да управляват повече, но този модел е проникнал навсякъде и ще се съпротивлява докрай. А вече предприемат действия да се окопават във властта, да осребряват последните дни и да залагат мини пред следващото управление”. За това алармира председателят на БСП Корнелия Нинова в специално изявление на „Позитано“ 20 днес. 

Тя предупреди за няколко неща – ударно и по бързи процедури управляващите слагат нови ръководства, с нови мандати, в ключови държавни болници. Започнали са смяна на неудобни директори на болници и ускоряване на процедури за продажба на общински болници там, където ГЕРБ има мнозинство – кметове и в общинските съвети.

„Конкретният повод да дам това изявление е заседанието на Министерски съвет утре. Готвят се на оперативно заседание да отложат в 12 без 5 плащането на концесионера на „Летище София” за 10 години, но да го допуснат да управлява летището и да се ползва от правата си”, предупреди Нинова и припомни, че от БСП 4 години се борят срещу тази сделка, но не са им достигнали гласове.

„Ето защо, се обръщам към „Има такъв народ”, „Да, България”, „Изправи се. Мутри вън.” Ако препотвърждавате предизборните си ангажименти за промяна на модела – нека го направим още днес и с категорични позиции по тези въпроси и да спрем решението на Министерски съвет”, призова нинова.

„Концесията на „Летище София“ е огледало на модела на паралелната държава, срещу която ние се борим отдавна, както и тези нови парламентарни партии заявиха преди изборите“, припомни Нинова, като уточни: „В тази сделка са събрани отказ от защита на национален интерес и от стратегически обект на националната сигурност, лобизъм и задкулисие. А утре към това се канят да прибавят и финансов удар към бюджета на държавата, защото задълженията на концесионера няма да влязат в България следващите 10 години“, каза още Нинова.

По думите й това правителство в оставка по закон трябва да осигури функционирането на държавата до избора на новото правителство, но то вече няма нито моралното, нито политическото право да взема такива ключови решения за бъдещето на страната.

„Едно от първите ни действия – при формиране на новия парламент и до формиране на ново правителство, ще бъде да внесем мораториум върху такива сделки, които правителството на Борисов прави в последния момент“, категорична бе Корнелия Нинова и апелира Слави Трифонов, Христо Иванов, Мая Манолова: „Всички, които сме се заявили анти-ГЕРБ и за промяна на паралелната държава, още днес да излезем с категорични позиции по тези въпроси.“





 

#Корнелия Нинова #летище "София" #концесия #спиране #Министерски съвет #"Изправи се! Мутри вън!" #Демократична България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »