Предимно слънчево време

Предимно слънчево време
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април и още ще се понижи.

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, но от юг облачността ще продължи да се увеличава и на места, главно в югоизточната половина на страната и планините ще превали дъжд, на отделни места ще има и по-съществени количества. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, в източните райони - до умерен, след обяд в Северозападна България ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между 12° и 17°.

Над планините облачността от юг ще се увеличава и след обяд на много места ще има валежи от дъжд, в Родопите, Странджа и Сакар ще има и по-съществени количества, над около 2000 метра валежите ще са от сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 3°.

Над Черноморието облачността от юг ще се увеличава и ще започнат валежи от дъжд, които след обяд ще са на много места; ще има и по-съществени количества. Ще духа до умерен вятър с южна компонента. Температурите на въздуха ще бъдат между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 00 мин. и залязва в 19 ч. и 58 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 58 мин. Луната изгрява в 04 ч. и 41 мин. и залязва в 14 ч. и 05 мин. Фаза: два дни след последна четвърт.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »