Валежите спират

Валежите спират
A A+ A++ A
До обяд валежите навсякъде ще спрат, от запад облачността ще продължи да се разкъсва и намалява и след обяд над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време.

Вятърът ще отслабне, на места временно и ще стихне; след обяд ще придобие южна компонента, ще е слаб и с него температурите ще започнат да се повишават, максималните ще са предимно между 10 и 15 градуса, съобщиха от НИМХ.

Над Черноморието облачността преди обяд ще е значителна, ще има и слаби валежи от дъжд. След обяд валежите ще спрат, привечер и облачността ще се разкъса и намалее.

Сутринта вятърът ще е от североизток, ще е до умерен, по-късно през деня ще придобие южна компонента. Температурите на въздуха ще бъдат 10 -12 градуса. Температурата на морската вода е 8 -9 градуса. Вълнението на морето ще отслабне и ще е 1-2 бала.
Над планините преди обяд ще е предимно облачно и мъгливо, главно в източните райони - със слаби валежи. След обяд валежите навсякъде ще спрат, облачността от запад ще продължи да се разкъсва, над масивите в Западна и Централна България до предимно слънчево.

Ще духа умерен вятър със северна компонента, по най-високите върхове на Рила, Пирин и Стара планина ще е и силен, от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градуса.
Във вторник ще преобладава слънчево време, затоплянето ще продължи. Около и след обяд над югоизточната половина от страната ще има по-значителни увеличения на облачността, там на места ще превали слаб дъжд.

Вятърът ще е слаб от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните - между 13 градуса и 18 градуса. През нощта срещу сряда облачността временно ще намалее, а в сряда бързо ще се увеличи и на много места ще има валежи.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. В Северна и Западна България температурите ще се понижат и там на места дъждът ще се примесва със сняг.

 

#дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »