Екзитполът сочи: Седем партии влизат със сигурност в 45-ото Народно събрание! Слави бие Нинова

Екзитполът сочи: Седем партии влизат със сигурност в 45-ото Народно събрание! Слави бие Нинова
A A+ A++ A

ГЕРБ, Има такъв народ, БСП, ДПС, Демократична България, Изправи се Мутри вън, ВМРО. Такава е поредността на партиите и коалициите, които със сигурност ще присъстват в новия, 45-ти Парламент. Това сочи екзитполът на агенция "Галъп" за парламентарния вот. Получените проценти обаче не означават засега нищо, защото са неофициални. Дори да се потвърдят, то не се знае какви ще са колаборациите в Народното събрание и дали няма да се иде на нови избори.

Според „Галъп” ГЕРБ печели вота с 25,0%. Втора политическа сила е партия „Има такъв народ” с 17,1%. Третото място избирателите са отредили на БСП - 16,7%. Четвърти остават „Демократична България” с 10,5% от гласовете, а веднага след тях се нарежда ДПС с 10,2 на сто.

Останалите формации, които преминават бариерата за влизане в парламента, са „Изправи се! Мутри вън!” и ВМРО. Те са получили подкрепата съответно на 5,0% и 4,7% от гласоподавателите, сочат прогнозните резултати на „Галъп“.

С "Не подкрепям никого" са гласували 2,1% от упражнилите правото си на глас.

По данни на "Галъп" избирателната активност е 43,9 на сто.

Според първоначалните данни на агенция „Тренд” партията на Бойко Борисов събира най-голям процент от вота на българите - 25,1%. Следва БСП с 16,5%. На трета позиция се нарежда формацията на Слави Трифонов с 16,2%. Четвърти са ДПС с 10,0 на сто. Петото място според exit poll-а е за „Демократична България”, която събира 9,4% от гласовете. Шеста и седма политическа сила са „Изправи се! Мутри вън!” и ВМРО. Те печелят съответно 4,8% и 4,5% от бюлетините.

Квадратчето "Не подкрепям никого" са отбелязали 2,2% от гласувалите.

По данни на "Тренд" 45,0% от имащите право на глас у нас са отишли до урните.

#парламентарни избори #резултати #екзитполове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"