Овчаров заплаши със съд шефа на АЕЦ „Козлодуй“ Валентин Николов

Овчаров заплаши със съд шефа на АЕЦ „Козлодуй“ Валентин Николов
Депутатът от БСП и бивш енергиен министър от Тройната коалиция Румен Овчаров заплаши със съд изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй“ Валентин Николов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от БСП и бивш енергиен министър от Тройната коалиция Румен Овчаров заплаши със съд изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй“ Валентин Николов.

Името на Румен Овчаров беше замесено в новия скандал в енергетиката от Валентин Николов, който намекна, че бившият министър е поръчал побоя над бившия шеф на атомната централа Александър Николов.

Самият Николов обяви, че бившият депутат от ГЕРБ Николай Коцев го е сплашвал по телефона преди случката с побоя.

„Ще потърся съдебна отговорност от изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй“ Валентин Николов, имам основания за това. Той е институция и като такъв няма право да прави манипулативни внушения“, заяви в парламента Румен Овчаров, цитиран от БГНЕС.

Той обясни, че пред него стоят два варианта – да потърси отговорност от Валентин Николов за клевета или по Закона за задълженията и договорите за непозволено увреждане.

„Поведението му е типично за уплашен човек, който не знае къде се намира“, допълни Румен Овчаров.

Според него е стара стратегия на премиера Бойко Борисов, когато „загуби битката на полето на аргументите и фактите, да я превежда на полето на компроматите и мръсотията“.

„Темата АЕЦ „Белене“ става все по-интересна и все по-болезнена за управляващите“, коментира още бившият енергиен министър.

#АЕЦ „Белене“ #Николай Коцев #Александър Николов #изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“ #АЕЦ „Козлодуй“ #Валентин Николов #депутат от БСП #Румен Овчаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"