Средиземноморски циклон ни носи облаци, следобед - дъжд и гръмотевици

Средиземноморски циклон ни носи облаци, следобед - дъжд и гръмотевици
Pixabay
A A+ A++ A

Днес през страната ще преминава средиземноморски циклон. Облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна и на много места ще има валежи от дъжд. Главно в южните райони ще има и гръмотевична дейност. Преди обяд вятърът ще е до умерен от юг-югоизток, а след обяд в по-голямата част от страната постепенно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 14 и 19 градуса. През нощта срещу неделя на много места валежите ще продължават. Ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

В планините облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна и на много места ще има валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг, в масивите от Южна България и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 2.

По Черноморието облачността ще е значителна и ще превалява дъжд. Преди обяд вятърът ще е от изток-югоизток - предимно слаб, по-късно през деня ще се ще се усили и ще е умерен. Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса. Температурата на морската вода е 7-8. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.



#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »