Забраняват на французите да се движат 10 км по-далеч от населеното си място

Забраняват на французите да се движат 10 км по-далеч от населеното си място
БГНЕС
A A+ A++ A

Поради значителното разпространение на френска територия на британския вариант на Ковид-19, се въвеждат нови вътрешни ограничителни мерки, а именно:

Считано от вечерта на 3 април т.г., в течение на 4 седмици (до 1 май), ограниченията, наложени на 20 март т.г. на 19 департамента, влизат в сила на цялата територия на страната. Ограниченията се отнасят до правото на придвижване на повече от 10 км от местоживеенето, което се доказва с документ. Въведени са и изключения от това правило.
Междуобластните пътувания в цялата страна се забраняват след 5 април т.г., освен ако не се налагат по императивни лични и професионални причини. От вечерта на 3 април т.г. навсякъде ще се прилагат правилата за затваряне на съответни магазини и обекти както в 19 департамента, въведени досега съответно след 18-ти и 24 март т.г.
Училищата, както и ясли, детски градини, прогимназии и гимназии ще бъдат затворени от 5 април т.г. за 3 седмици, като учениците ще провеждат занимания от къщи. От 12 април т.г. започва обща пролетна ваканция, а студентите ще могат, по желание, веднъж седмично да посещават учебните заведения.
Въпреки призивите на медицинската общност за целодневно удостоверение за нуждата от придвижване, остава в сила само това, което е за времето след запазващия се вечерен час от 19.00 ч. Правото на излизане остава неограничено до посочения вечерен час, но на разстояние до 10 км от дома.
Събиранията, особено масовите, са силно непрепоръчителни, а работата от разстояние се насърчава там, където е възможна.

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани на територията на Франция да съблюдават въведените предписания.
 
При нужда могат да се свържат с посолството на Република България в Париж на телефон 0033145518590 или в извънработно време на телефон 0033623180993.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg.
МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: (https://mfa.bg/bg/embassyinfo).



#Франция #коронавирус #ограничения #придвижване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »