6895 кандидати за новия 45-и парламент

6895 кандидати за новия 45-и парламент
НС
A A+ A++ A

465 секции ще бъдат образувани в чужбина, като повече от половината вече са получили своите изборни книжа. В страната стационарните избирателни секции са 11 983, 9398 секции ще може да се гласува с машини. В болниците ще има най-малко 88 ковид секции, а колко ще са подвижните секции ще стане ясно след окончателното им образуване. Това обобщи на редовния брифинг на Централната избирателна комисия говорителят ѝ Димитър Димитров, цитиран от БНТ.

6895 са кандидатите, които участват в надпреварата за народни представители, посочи още Димитров.

По рано днес от МВР съобщиха, че е изграден щаб, който координира цялостната дейност с всички ведомства и институции, имащи отношение към изборния процес.

От 8 март работи денонощна телефонна линия и имейл, на който всички граждани, които желаят, могат да подават сигнали, свързани с нарушение на изборния процес, отделно такива сигнали могат да бъдат подавани и в районните управления и на тел. 112, напомни зам.-директорът на ГД "Национална полиция" Тодор Гребенаров.

Със заповед е изградено междуведомствено звено от прокуратурата на Република България, МВР и ДАНС за противодействие на престъпленията и нарушенията, свързани с изборния процес, касаещ купуването и продаването на гласове и защита на политическите права на гражданите.



 

#избори #секции #кандидати #депутати #ЦИК #гласуване #машини #бюлетини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »