Разхлабване на мерките в страната: Учениците остават в онлайн обучение

Разхлабване на мерките в страната: Учениците остават в онлайн обучение
A A+ A++ A

Разхлабване на мерките в страната. От днес посещенията в заведения за хранене са възможни само в откритите им площи  - тераси и  градини.  Работното им време ще бъде ограничено от 6.00 до  23.00 часа.

Магазините с търговска площ над 300 кв.м, ще могат да обслужват клиенти само на откритите площи към търговския обект. Моловете, нощните барове и дискотеките остават затворени.

Театри, кина, музеи, фитнеси, спортни зали и плувни басейни от днес също отварят врати. Това ще е възможно при използване на не повече от 30%  от капацитета им. В спортните зали ще трябва да се спазва физическа дистанция от 1,5 метра.

Учениците остават в онлайн обучение, въпреки частичното разхлабване на мерките в страната. За класовете от 1-ви до 11-ти, дистанционното обучение ще продължи още два дни, тъй като от 3-ти април излизат в пролетна ваканция. Учениците от 12-ти клас продължават онлайн до 7-ми април, включително, след което и те излизат във ваканция до 12 април.

Дотогава Министерството на образованието трябва да изготви график, по който класовете ще се завърнат присъствено в училищата. Предстои да стане ясно дали ротационният принцип ще е същият както преди – от 1-ви до 4-ти клас само присъствено, а останалите класове да се редуват през две седмици в класните стаи.

#коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"