Искат брата на Рачков в ареста заради чутовни изцепки с дрога, блъскане на полицай и навлизане в насрещното

Искат брата на Рачков в ареста заради чутовни изцепки с дрога, блъскане на полицай и навлизане в насрещното
A A+ A++ A

Районна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо брата на Димитър Рачков – Петър. Той е обвинен за това, че държал в себе си метамфетамин. Престъплението, което e квалифицирано по чл.354а, ал.3, т.1 от НК, е осъществено на 21.03.2021 година на път в землището на село Дебелт, общ. Средец.

Рачков е обвинен и за това, че на посочената дата на два пъти оказал съпротива на полицейски служители, пречейки им да изпълняват служебните си задължения. При първия от случаите, не се подчинил на подаден звуков сигнал от служителите на реда. Той не спрял управлявания от него автомобил, за да избегне проверка. Използвал заблуждаващи маневри и навлязъл в лентата за насрещно движение, с което създал предпоставка за настъпване на ПТП. При втория случай, блъснал застигналия го полицейски автомобил, движейки се на заден ход, след което оказал съпротива при арест – буйствал и бутал полицейските служители с ръце. Престъпните деяния са квалифицирани по чл.270, ал.1, вр. чл.26, ал.1, вр. чл.23, ал.1 от НК.

Припомняме, че Рачков е осъществил престъпленията в изпитателния срок на присъда, постановена му за разпространение на наркотични вещества. Същевременно той е предаден на съд от Окръжна прокуратура – Бургас за противозаконно държане на високорискови наркотични вещества, с цел разпространение.

Предстои Районен съд-Средец да насрочи заседанието си, което ще бъде проведено днес.

#Петър Рачков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »