При какви условия ще се подновят присъствените занятия на учениците?

При какви условия ще се подновят присъствените занятия на учениците?
A A+ A++ A

Учениците ще се върнат в училище от 12 април по график, който ще бъде изработен съвместно с министъра на образованието Красимир Вълчев. Това стана ясно след брифинга на здравния министър професор Костадин Ангелов. От Съюза на работодателите в сферата на просветата вече предложиха учениците да се завърнат присъствено в клас, но на ротационен принцип.

„Разумно е децата да учат на ротационен принцип на по пет дни за отделните випуски, за да могат да се извъртят повече класове и по-бързо да премине цялото завъртане на класовете. Това се налага, тъй като при първата ротация, някои от класовете не успяха да преминат този процес,тъй като ротацията беше на по две седмици”, заяви в ефира на „Здравей, България” Диян Стаматов, директор на 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов".

По думите му много бързо трябва да се оповести решението как ще учат децата на 1 и 2 април. „Ротацията много силно затруднява работата на колегите. Но това е – бих казал „дребен заводски елемент”, който не представлява интерес за обществото. Всички са бързо адаптиращи се към ситуацията и затова колегите заслужават адмирации”, посочи той.

„Със сигурност голям процент от родителите очакваха новината за отварянето на детските градини, която вече чухме. Няма как да не се очаква подобно нещо от тях. За мен това, което е по-ценно, е да си говорим за интереса на децата и всички мерки трябва да се вземат първо с мисъл за тях”, заяви Яна Алексиева от Асоциация „Родители”.

„Онлайн обучението не е нормално. То трупа освен социални и образователни дефицити. Бяхме съгласни от начало да се премине на ротационен принцип, който постепенно да премине към изцяло присъствено обучение, което е единственото правилно”, категоричен е г-н Божанков от „Обединени родители”.

#ученици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"