Следствието е национално богатство според Борис Велчев

Следствието е национално богатство според Борис Велчев
Следствието е национално богатство за правоохранителната система, обяви главният прокурор Борис Велчев в приветствието си на Обшото събрание на следователите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Следствието е национално богатство за правоохранителната система, обяви главният прокурор Борис Велчев в приветствието си на Обшото събрание на следователите.

На събрание в зала 3 на НДК следователите ще изберат своя представител в новия Висш съдебен съвет между двамата номинирани – Румен Георгиев и Койчо Трухчев, и двамата от Националната следствена служба.

Борис Велчев посочи, че следователският труд има огромна стойност и изтъкна, че го разглежда като богатство за системата на наказателното правораздаване, предаде БГНЕС.

Според него се спекулира с това, че следствието и органите на разследващата полиция не били еднакво натоварени.

„За мен следствието трябваше да си остане една елитна структура от разследващи органи, занимаващи се с най-трудните и сложни дела, за които е необходимо и най-високо доверие в разследващия орган," каза главният прокурор.

Той посочи, че най-вероятно и никога следователите няма да бъдат натоварени като разследващите полицаи и това не трябва да бъде цел.

„Вие по-добре от мене познавате състоянието на разследването в България. Състоянието на полицейското разследване може да бъде и много по-добро," констатира Борис Велчев.

#Борис Велчев #главен прокурор #следователи #Висш съдебен съвет #ВСС #Румен Георгиев #Койчо Трухчев #Национална следствена служба #НСлС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"