Вял интерес към зелените коридори за ваксини в Пирогов и ВМА

Вял интерес към зелените коридори за ваксини в Пирогов и ВМА
ВМА
A A+ A++ A

Слаб е интересът на желаещи да се имунизират срещу COVID-19 по време на т.нар. зелени коридори, които от 9:00 часа тази сутрин работят в две от големите столични болници – „Пирогов” и Военномедицинска академия, предаде репортер на БГНЕС.

Двете болници обявиха, че имат количества от оксфордския препарат „Астра Зенека” и всеки, който желае може да се ваксинира без да е необходимо предварително записване или да попада в някоя от фазите на ваксинационния план.

Доц. Вирсавия Васева, координатор на Ваксинационния център на ВМА, обясни, че „зеленият коридор“ ще работи през целия ден днес – до 18:00 часа. Към 11:00 часа доц. Васева отчете, че все още са единици ваксиниралите се по “зеления коридор” граждани. "Надяваме от обяд нататък да се засилят потоците от желаещи", посочи тя.

Паралелно с това, във ВМА продължават ваксинациите по националния електронен регистър, реваксинации и имунизации на планирани целеви групи.

Стоян и Славина, чиято ваксинация бе днес, казаха, че са записали час чрез електронния регистър. Според Стоян ваксинирането е абсолютно необходимо.

"Надявам се, че повече хора в една европейска, развита страна, каквато е България, да вземат решение да се ваксинират, за да може лека-полека да се върнем към нормалния начин на живот, все пак това е изходът”, каза той. Славина, която е бъдещата му съпруга, сподели, че макар да има известни опасения смята, че е наложително да се ваксинираме, за да може малко от малко да се върнем към стария начин на живот, тъй като вече видяхме, по думите ѝ, че болестта е опасна.

В "Пирогов" също от тази сутрин подновиха „зеления коридор” за ваксиниране. От там казаха, че след имунизацията на записалите се през националната електронна система, лечебното заведение разполага с количества от оксфордската ваксина. За целта са отворени 4 имунизационни пункта, които са достъпни до 17:00 часа.

 

 

 

#Пирогов #ВМА #ваксини #интерес #слаб #зелени коридори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »