Наш ансамбъл оглави временното класиране в многобоя на Световната купа в София

Наш ансамбъл оглави временното класиране в многобоя на Световната купа в София
A A+ A++ A

Ансамбълът на България по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова оглави временното класиране в многобоя на Световната купа в София.

Момичетата на Весела Димитрова изиграха композицията си с 5 топки без грешка и получиха оценка от 44,150 точки. Това е най-високата оценка, присъждана някога в света на художествената гимнастика!

До момента върховното постижение (след отмяната на лимита при оценяване) се държеше от ансамбъла на Русия, който получи 42,200 точки по време на онлайн турнир на 21 март 2020 г. До края на 2016 г. съдиите можеха да присъждат само до 10 точки за трудност, а лимитът за цялостно представяне беше 20,000 точки.

На второ място е ансамбълът на Япония с оценка 37,700 точки. Трети са момичетата от Азербайджан, които получиха 37,450 точки.

Днес състезателната програма при ансамблите продължава със съчетанията с бухалки и обръчи, предаде bTV. Българският ансамбъл направи доста промени точно в тази композиция и тя ще бъде представена на Световната купа в София - първото състезание за момичетата след близо година и половина пауза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »