Инвеститори от Австрия с интерес към пристанища по Дунав

Инвеститори от Австрия с интерес към пристанища по Дунав
A A+ A++ A

Австрийските инвеститори имат интерес към всички български пристанища по река Дунав, обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски след посещението си в Австрия.

„Направих представяне на пристанищата, които предстои или вече са в процедура на концесия. Австрийските инвеститори имат интерес към всички пристанища по река Дунав," подчерта министърът пред БНТ.

Ивайло Московски допълни, че България е изключително добре приета в Австрия, която заема челно място по чуджестранни инвестиции у нас. Освен това икономическите отношения между двете държави се развивали много добре.

Транспортният министър посочи, че са необходими още инвеститори за Летище София, което дължи близо 490 млн. лв. по дело от 2005 г.

„Всъщност ние така сме заварили случая и в момента трябва да заплащаме стари сметки. Плащайки тези пари, Летище София ще се обезкърви. Нашето цел е летище София да стане силно регионално летище," каза още Ивайло Московски.

Драмата с цените на горивата е ниското ниво на доходите в България, обясни министърът на транспорта.

Въпреки че не е нормално цената на литър гориво да достигне 3 лв., върху ценообразуването влияят много фактори, подчерта Московски.

„Единственият механизъм, който има държавата, това е да се пипат акцизи и данъци. Това е сложен процес. Ние така или иначе сме с най-ниските ставки, така че едва ли Европа ще ни позволи да ги намалим още," посочи обаче Ивайло Московски.

#Ивайло Московски #Министър на транспорта #Австрия #пристанища #инвестиции #цени на горивата #летище София #концесия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници