215285 статии       |       463 интервюта       |       1538 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.85545| EUR 1.95583| GBP 2.31733|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   КоронавирусИзбори 2 в 1Конфликтът Русия-НАТО

Размер на шрифта:   

Заведенията към държавата: Защо не отворите всичко до 300 кв. м?

25 март 2021, четвъртък / 15:00; Коментари: 0
Send to Kindle
Заведенията към държавата: Защо не отворите всичко до 300 кв. м?
Pixabay

Собствениците на заведения у нас отново скочиха срещу обявените по-рано днес от Щаба изключения от локдауна за определени търговски обекти. От Сдружението на заведенията в България (СБЗ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) излязоха с поредната си позиция срещу решенията на властта. Според иказаното в нея в обявените днес разхлабвания на мерките за големите нехранителни магазини няма нито икономическа, нито медицинска логика. И определят това като дискриминация по отношение на ресторантите, кафенетата, нощните барове, фитнесите, танцовите школи и т.н. От БАЗ и СЗБ смятат, че това са „популистки, половинчати и предизборни решения“. И искат незабавно отваряне на всички изборени бизнеси, чиито площи са до 300 кв.м.

 

Ето и пълният текст на позицията:

 

Днес беше легализирана работата на веригите за нехранителни стоки, ако ограничат обектите си до 300 кв/м. МОЛИМ!!! Тоест, намаляваме площта, за да сe наблъскат всички вътре на по-малко пространство, но дейността да си продължи. Много, много несериозно!

И дискриминативно… Значи, заведенията работят на пълната си площ (когато изобщо работят), но с 50% от капацитета си за клиенти. А веригите работят с намалена търговска площ, но със 100% от клиентите си… Хайде стига! Тук вече не може да се скриете зад медицинската логика… Зад това решение прозират големите чужди корпоративни интереси за сметка на малкия и среден семеен български бизнес!

“Третата вълна не прилича по нищо на втората”, каза на днешния брифинг Костадин Ангелов! Не, министър Ангелов, не прилича на първата! При първата беше затворена цялата държава при 25 случая на ден, а с обявеното днес решение при над 4000 случая дневно отново не работят само заведенията, фитнесите и моловете!

Популистки, половинчати и предизборни решения управляват пандемията!

Съберете си акъла и покажете капацитет за взимане на правилните решения, господа. Казахме ви го в средата на март: “Всичко или нищо” - или затваряте всичко, или отваряте всичко! А ако не отваряте - плащате навреме адекватни компенсации! Вие обаче не разбирате, не искате да го разберете или просто така ви изнася. За пореден път доказахте това, което ние повтаряме от самото начало, а именно - в това да затворите само 2-3 определени сектора няма никаква медицинска логика, а само чужди икономически и политически причини.

Щом няма проблем да работят магазините с преграждане на помещенията до 300 кв/м, ИЗИСКАВАМЕ НЕЗАБАВНО отваряне на всички фитнеси, танцови школи, дневни и нощни заведения, както и на всички останали бизнеси с помещения до 300 кв/м, а тези с над 300 кв/м площ да работят по условията на големите магазини и преграждане на 300 кв/м от площта си. Както и работа в откритите търговски площи! По тези правила и партита на открито можем да правим без проблем.

На ни се подигравайте!!! Стига дискриминация и двойни аршини!!!

Вие доказвате, че вашите три Д са: Демагогия, Дискриминация и Диктатура !

 

С последни капки на стоицизъм:

СЗБ и БАЗ

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама: