КОВИД мерките ще бъдат удължени с 10 дни?

КОВИД мерките ще бъдат удължени с 10 дни?
A A+ A++ A

"В "Александровска“ болница с 30 % са се увеличили пациентите през последните 10 дни, заетостта е около 42 % в интензивните легла, има и 6 интубирани". Това съобщи в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS проф. Борис Богов, директор на "Александровска" болница.

Според него средно с 10-12 години е намаляла възрастта на боледуващите в сравнение с предната вълна, сега тя е около 50 г.

"Нямам информация за "френски“ вариант, който не може да бъде хванат с PCR тестове, а ако има той няма как да е от семейството на коронавирусите, тъй като те са направени така че да хващат белтъчната му обвивка", заяви проф. Богов.

Професорът сподели, че няма хоспитализирани ваксинирани пациенти.

"Имаме двама колеги по-тежко преминали втората игла, имат повече от 3-4 дни температура, а единият е с възпаление на мястото на убождането", обясни той.

По думите му единият е бил с Moderna, другият с AstraZeneca.

По негова информация днес е имало отлив на ваксинацията, 93-ма са ваксинирани в "Александровска", 36 от тях са втора доза (РНК ваксини).

Професорът сподели, че отлагането на втора доза не може да има негативен ефект. Но всеки заразен може да бъде здрав заразоносител.

Той смята, че локдаунът ще бъде удължен със 7 до 10 дни. А се е наложило да се стигне до него заради безконтролното събиране на хора.

#коронавирус #локдаун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »