Кантарджиев с прогноза: Ако не се появят нови мутации, от май заразените ще намаляват

Кантарджиев с прогноза: Ако не се появят нови мутации, от май заразените ще намаляват
A A+ A++ A

При млади хора, ваксинирани с препарата на "АстраЗенека", през първите 48 часа най-често, като нежелан страничен ефект се появяват температура и разтрисане. При по-възрастните ваксинирани обаче, които вече чакат втора доза от препарата, почти няма нежелани ефекти, каза проф. д-р Тодор Кантарджиев за Dir.bg .

Според Кантарджиев недоверието към ваксините и говоренето за техните нежелани странични ефекти се подклажда от хора със задни мисли, които целят политическа кариера и финансови изгоди. Ваксината на "Астра Зенека" беше набедена, че при някои от хората се получава тромбоза, съсирване в дълбоките кръвоносни съдове, които имат тежки и понякога фатални последици, увери директорът на Националния център по заразни и паразитни болести.

Ако не се появят нови мутации и щамове на Ковид 19 и ако спазваме мерките, случаите на заразени хора ще започнат да намаляват след май месец. Ако така се развият нещата, есента ще имаме малко случай, като ендемична проява на отделни места, категоричен беше професорът.

#Кантарджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"