Фандъкова: С 35% повече хоспитализирани за последните 10 дни, с 36% повече в интензивните отделения

Фандъкова: С 35% повече хоспитализирани за последните 10 дни, с 36% повече в интензивните отделения
Facebook/Йорданка Фандъкова
A A+ A++ A

Следим с тревога повишаването на случаите в София. Трудно решение трябваше да бъде взето. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Ситуацията в София изисква налагането на по-твърди ограничителни мерки. 35% имаме увеличение за последните 10 дни на броя на хоспитализираните. Тази сутрин в болниците на София има над 2100 пациенти. 36% е ръстът на хората, които се нуждаят от интензивно лечение.

Трети ден новите случаи в София са над 1000. Броят на повикванията към спешна помощ е много висок. Имаме ръст на децата, които се разболяват и които се нуждаят от лечение в болниците, и разболяването на все повече млади хора, добави Фандъкова.

За децата, които имат нужда от психолози, ще бъде разрешено да посещават психолозите си. Продължава и мярката за хората в неплатен отпуск да получават финансова подкрепа в размер на 75% от тяхното заплащане. С повече дисциплина и разбиране, ще можем за много по-кратък срок от време, да помогнем и да намалим натиска върху болниците, добави Фандъкова

#Йорданка Фандъкова #мерки #заболеваемост #хоспитализирани #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »