Гришо разби класен сърбин и продължава похода си в Мексико

Гришо разби класен сърбин и продължава похода си в Мексико
A A+ A++ A

Нашият Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на ATP 500 турнира в Акапулко след убедителна победа 6-4, 6-2 над световния №46 Миомир Кецманович, който е надеждата на сръбския тенис и в последно време има много големи успехи. Българинът изигра нов силен мач, като владееше инициативата през почти цялата среща и заслужи мястото си сред най-добрите осем в надпреварата.

В интервюто си след победата над Адриан Манарино първата ни ракета заяви, че се чувства добре физически и с днешното си представяне потвърди тези си думи. Димитров показа, че е все по-близо до най-доброто си ниво, като неговият опонент рядко намираше отговор за неговата прецизна и разнообразна игра.

Следващият опонент на Димитров ще бъде Лоренцо Музети, който по-рано днес елиминира Франсис Тиафо.

Първата ни ракета записа повече точки както на сервис (39-25), така и на ретур (29-22). Димитров бе почти безгрешен при точките си за пробив, като реализира пет от шестте си брейкпойнта (83%), докато Кецманович оползотвори два от своите пет (40%).

Мачът не започна добре за българина, тъй като Кецманович успя да пробие сервиса му още в първия гейм. Димитров обаче реагира по чудесен начин като заигра много агресивно и динамично и реализира два пробива, след които поведе убедително с 4-1. Сърбинът намали резултата, но първата ни ракета отговори с гейм на нула и направи резултата 5-2 в своя полза. Кецманович обаче върна интригата като първо спечели осмия гейм, а в деветия спаси три поредни сетбола на Димитров. Българинът достигна до четвърта възможност за спечелването на сета, но отново не успя да я реализира и в крайна сметка неговият опонент намали резултата на 5-4. Първата ни ракета обаче не допусна изравняване на резултата и спечели убедително десетия гейм, като по този начин надделя с 6-4 в откриващия сет.

Втората част започна с гейм на нула за Димитров, но Кецманович възстанови равенството. Световният №16 обаче отново пое контрола върху мача и наложи непосилно за опонента си темпо, като подобно на първия сет натрупа убедителен аванс от 4-1. Сърбинът редуцира пасива си, но след това първата ни ракета отрази две точки за пробив и се доближи само на гейм от победата. В оказалия се последен в мача осми гейм Димитров изоставаше с 30-40, но успя да обърне резултата и оформи крайното 6-4, 6-2 в своя полза след час и половина на корта.

#Григов Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »