Валежите спират

Валежите спират
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде около средното за месеца. Днес ще преобладава облачно време. На много места все още ще има слаби превалявания от дъжд, но след обяд временно ще спрат. По високите полета на Западна България и Предбалкана ще превалява сняг, който през деня на много места ще премине в дъжд и ще спре. Западният вятър ще отслабне и в Дунавската равнина и Източна България ще бъде умерен. Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, максималните ще са между 4° и 9°. През нощта срещу петък от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява, вятърът ще отслабне още, а на места и ще стихне, сочи прогнозата на НИМХ.

В планините ще бъде облачно, по върховете и мъгливо. На много места ще има валежи от сняг, под около 1000 метра - от дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

Над Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд по южното крайбрежие. Ще духа умерен запад-северозападен вятър, който привечер ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще са между 6° и 9°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 33 мин. и залязва в 18 ч. и 37 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 04 мин. Луната изгрява в 8 ч. и 59 мин. и залязва в 23 ч. и 40 мин. Фаза: три дни преди първа четвърт.

#валежи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"