Паник атаки и страх: Масово ваксинирани с AstraZeneca звънят в Спешното

Паник атаки и страх: Масово ваксинирани с AstraZeneca звънят в Спешното
A A+ A++ A

Пациенти, които са се ваксинирали с ваксината на компанията AstraZeneca, са звънели в Спешното отделение със сериозни паник атаки. Това съобщи д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ.

"Те пристигат с паник атаки, а не са болни, но се страхуват. В повечето случаи ваксината не е причина за разболяване, за загиване. Ваксината в цял свят спасява човешки животи. Така че, хората трябва да се ваксинират, но да са тествани преди това, че са здрави". Това заяви пред БНР спешният медик.

"НЗОК трябва да преосмисли политиката си и да намери начин чрез клинична пътека да могат да се хоспитализират бързо и пациентите с двустранна бронхопневмония, които са със симптомите на COVID-19 , но са с отрицателен PCR тест, както и отрицателен антигенен тест, защото сега те не могат да се хоспитализират в болница в COVID отделенията, а такива случаи има десетки", коментира специалистът.

"Ние не можем с часове да хоспитализираме тези пациенти, същият проблем е и при личните лекари, които също не могат да лекуват тези пациенти, които им ги връщат в къщи, а те не могат да се лекуват при домашни условия, защото се нуждаят от венозни антибиотици, те имат дихателна недостатъчност", завърши д-р Десислава Кателиева.

#Спешна помощ #страх

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"