Дянков мести митниците до месец, Борисов отлага с години

Дянков мести митниците до месец, Борисов отлага с години
Централата на Агенция „Митници“ засега няма да се мести в Русе, обяви премиерът Бойко Борисов в Русе. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Централата на Агенция „Митници“ засега няма да се мести в Русе, обяви премиерът Бойко Борисов в Русе.

Изненадващо министър-председателят опроверга изявлението на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков, който ден по-рано, отново в крайдунавския град, анонсира преместването на централата на митниците най-късно до месец и половина, предаде БГНЕС.

Премиерът определи идеята на Симеон Дянков за децентрализацията на основните агенции и институции като правилна по принцип, но засега тя се ограничава само до преместването на две агенции и Дирекция „Туризъм“ във Варна, Бургас и Пловдив.

„Местенето на митниците е една по-тежка реформа и ще струва поне 800 млн. лв., затова ще го правим следващите години“, обясни Бойко Борисов.

С отлагането правителството щяло да спести пари за увеличаване на пенсиите и минималните работни заплати.

Според премиера реформа за децентрализация е нужна, но трябва да се осъществи по-плавно.

Той не е притеснен от протеста на митничарите и решението да не се мести централата на Агенция „Митници“ не е свързано с това.

„Аз не искам по никакъв начин да успокоявам митничарите, работата им е да работят и да увеличават приходите, защото ми трябват пари за пенсии и заплати. Последно заради тях правя това изказване. Просто парите за една подобна реформа, за пренасянето на две централи със сграда са много и ще стане най-вероятно едва след няколко години“, добави още Бойко Борисов.

#минимална работна заплата #пенсии #административна реформа #децентрализация #Симеон Дянков #Бойко Борисов #Русе #агенция „Митници“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »