Апелативният съд остави Хамстера в ареста

Апелативният съд остави Хамстера в ареста
Софийският апелативен съд отказа да пусне на свобода Антон Петров–Хамстера, който лежи в ареста по обвинение, че е ръководил организирана престъпна група за трафик на хора и склоняване към проституция. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският апелативен съд отказа да пусне на свобода Антон Петров–Хамстера, който лежи в ареста по обвинение, че е ръководил организирана престъпна група за трафик на хора и склоняване към проституция.

Съдът не смекчи мярката му за неотклонение „задържане под стража“, защото обвинението срещу него не е разколебано, предаде БГНЕС.

Този извод е направен въз основа на свидетелските показания на Мис Свят 2008 Ралица Тодорова, Камелия Хасан, Светлин Иванов и анонимен свидетел № 5.

Съдът смята, че липсва опасност Антон Петров да се укрие, но има опасност да извърши друго престъпление заради високата обществена опасност на деянието и заради това, че част от свидетелите се чувстват застрашени.

Причина защитничката на Хамстера Ваня Траянова да поиска по-лека мярка за него е становището й, че е разколебано предположението, че именно той е извършил престъплението, за което е обвинен.

Това е вторият опит на Антон Петров да излезе от ареста по това обвинение, което беше повдигнато от Софийската градска прокуратура на 27 юни.

Според държавното обвинение в престъпната група, ръководена от Хамстера, са участвали и Мирослав Йончев, съдружник в модна агенция „Май Ейджънси“, и Цвятко Цветков.

Групата според прокуратурата е действала до 25 юни 2012 г. Обвиненията са повдигнати от градска прокуратура, а не от специализирана, която разследва организирани престъпни групи, защото досъдебното производство е от 2010 г.

В началото на юли месец Софийският градски съд остави в ареста Хамстера, а няколко дни по-късно това определение беше потвърдено и от Софийския апелативен съд.

#Цвятко Цветков #Ваня Траянова #Ралица Тодорова #Антон Петров-Хамстера #Антон Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници