Облачно време, с валежи от дъжд, а на места - от сняг

Облачно време, с валежи от дъжд, а на места - от сняг
A A+ A++ A

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Днес над страната времето ще е предимно облачно, временни разкъсвания на облачността ще има след обяд над югоизточните райони. Валежите ще продължат. На места в Западна България ще са значителни по количества, в Предбалкана и високите полета на Западна България валежите ще са от сняг, в останалите райони - от дъжд. Ще духа умерен, в много райони временно силен, северозападен вятър. С него температурите още ще се понижат и максималните ще са между 3° и 8°, по-високи в Югоизточна България, сочи прогнозата на НИМХ.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, над 1700 метра значителни по количества. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

Над Черноморието облачността ще е значителна с превалявания от дъжд. Ще духа предимно умерен северозападен вятър, след обяд за кратко по южното крайбрежие ще се ориентира от югозапад. Максималните температури на въздуха ще са между 9° и 11°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 37 мин. и залязва в 18 ч. и 34 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 57 мин. Луната изгрява в 8 ч. и 12 мин. и залязва в 21 ч. и 38 мин. Фаза: три дни след новолуние.

#дъжд #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »