БФС съобщи за фалшификации в българския футбол

БФС съобщи за фалшификации в българския футбол
A A+ A++ A

Ръководството на Българския футболен съюз обяви след днешното заседание на изпълкома, че подписката на Христо Порточанов е нелегитимна, като дори в нея имало фалшификации. Както е известно, един от кандидатите за нов президент на БФС, внесе искане за провеждане на конгрес още на 30 април, пише Gong.bg.

За целта той трябваше да представи валидни подписи на 1/3 от клубове-членове в БФС. Оказа се, че под петицията са се подписали 121 от общо 551 клуба и поради тази причина датата за конгреса остава 25 юни. 

От БФС обясниха, че са извършили проверка, която е установила, че някои клубове са се подписали по два пъти, а други от включените в списъка на Порточанов от години не са членове на родната футболна централа.

"Подписката е нелегитимна", каза Йордан Лечков след заседанието на изпълкома. "Аз до момента не съм видял някой да се е кандидатирал за президент на БФС", добави той, като уточни, че не възнамерява да застава начело на родния футбол и за пореден път подчерта, че поисканата оставка на Борислав Михайлов е било грешка.

 

#БФС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"