К-19 повали топрефера Георги Кабаков, чиято свирка е доста спорна

К-19 повали топрефера Георги Кабаков, чиято свирка е доста спорна
A A+ A++ A

Топреферът ни Георги Кабаков е с положителна проба за коронавирус и заради това липсва от нарядите в първенството и купата на България, пише "24 часа". 

За последно пловдивчанинът свири двубой от гръцкото първенство между атинските грандове Панатинайкос и АЕК на 28 февруари и от този момент липсва от нарядите. Той бе поканен лично от един от най-добрите в света Майк Клатенбърг, който отговаря вече за реферите при южните ни съседи.

Със сигурност не се е заразил в Гърция, защото помощниците му Мартин Маргаритов и Диян Вълков са здрави.

Кабаков е единственият български арбитър в първа група на УЕФА и бе в сметките за европейското през лятото. Той е трябвало да получи назначение за световните квалификации, които започват в края на месеца, но е уведомил евроцентралата за състоянието си и заради това нарядът е даден на друг.

Пловдивчанинът се слави и с доста спорни отсъждания във времето. Преди известен период се прочу със скандални отсъждания или липса на такива в мачове на ЦСКА. Като цяло пък му се носи слава на близък до Атанас Узунов, който е административен шеф в Локо Пд. Феновете на Ботев са в ужас, когато му дадат наряд за среща на тима. причината е, че дузпа срещу Ботев или шарене с картони е почти сигурно. Така беше и този сезон, когато Кабаков даде спорна дузпа за Арда, с която кърджалийци направиха обрат срещу "канарчетата". После пък в няколко ситуации закопа Ботев в дербито с Локо, което "жълто-черните" загубиха с рекордното 0:6. 

#Георги Кабаков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници