Кантарджиев намекна, че в четвъртък България ще обяви нов локдаун

Кантарджиев намекна, че в четвъртък България ще обяви нов локдаун
A A+ A++ A

Време е за постене и успокоение. Време е да се взимат решения. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев в ефира на "Здравей, България".

"По места РЗИ-тата взимат решения и ги съгласуват с Щабовете по области. Предлагат мерки за всяка една област. Има различен брой болни навсякъде. Характерът на разпространението на новия британски вариант е различен.

"В четвъртък министърът ще каже налагаме ли нови ограничения", заяви Кантарджиев, но кимайки одобрително с глава.

"Вчера говорих с доц. Тимонов за починалата жена след поставяне на ваксина у нас. Първо е работено да се види дали тя е изкарала коронавирус. Няма антитела жената, ПСР-ът е отрицателен", категоричен е той.

"Това, което ми каза патоанатомът е, че това е жена със съдова болест и тя има данни за прекаран преди години инфаркт. Има запушване на кръвоносните съдове на сърцето до 100%", категоричен бе професорът.

По думите на Кантарджиев жената е щяла да получи същото, дори и да не е била ваксинирана.

"Винаги сме казвали, че човек, прекарал заболяването, трябва да изчака 3 месеца, за да се възстанови имунната му система. Тогава може да се ваксинира. Има шанс, ако човек прекара заболяването и се ваксинира, да направи свръхимунна реакция, т.нар. AD ефект, но това е много рядко и няма наблюдавани сега такива случаи", каза той. 

#Тодор Кантарджиев #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »