Ангелов: Имаме повече легла, но и повече COVID-болни в интензивните отделения

Ангелов: Имаме повече легла, но и повече COVID-болни в интензивните отделения
МЗ
A A+ A++ A

Ваксината е единственият вариант, който може да ни помогне в борбата с COVID-19.

Забелязва се, че тези медици, които не са ваксинирани при първата фаза, сега позитивират PCR тест, с клинична картина на заболяването са и ще има лечение, което трябва да бъде проведено. В Смолян има такъв случай, коментира на посещение в града здравният министър проф. Костадин Ангелов, цитиран от БГНЕС.

Към настоящия момент няма притеснения за недостиг на легла на национално и локално ниво. Там, където имаме повишен натиск, увеличаваме леглата. Вече сме изключително добре подготвени с всички необходими медикаменти и консумативи, лични предпазни средства и притеснения в тази посока нямаме. Над 50% са болните от COVID в интензивните отделения в страната като същевременно този процент намалява, тъй като разкриваме легла, но пациентите по абсолютна стойност се увеличават, допълни Ангелов.

Всички случаи на млади пациенти ми се докладват лично, за всички тях се извършват проверки, включително и за децата и родилките. Такава проверка ще бъде направена и в болницата в Благоевград, за да бъдат изяснени всички факти около смъртта на тази родилка. Съболезнования на близките на жената, много неприятно е това, но заболяването протича жестоко“, каза министърът.

По отношение на ваксината на Janssen, той обясни, че на 15 април очакват по предварителни данни да има такава ваксина в ЕС и ние ще получим от нея. Когато дойде тя ще бъде разпространена в страната и приложена на хората. Няма проблеми с осигуряването на вторите дози на сега прилаганите ваксини в страната и след като приключи проверката в Пловдив, ваксинирането ще продължи, добави още Ангелов.

 

#Костадин Ангелов #ваксина #легла #болни #COIVD-19 #болници #интензивни отделения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »