Гешев: Приоритет е издигането на престижа и достойнството на професията следовател

Гешев: Приоритет е издигането на престижа и достойнството на професията следовател
A A+ A++ A

Напоследък главният прокурор Иван Гешев леко се активизира медийно, след като дълги месеци се бе покрил. Вероятно заради огромното народно недоволство срещу него, изразено и по време на протестите из страната.

Успешна работа на Общото събрание на следователите, което ще избере техен представител във ВСС. Сигурен съм, че той ще защити интересите и достойнството на следствието, като неделима част от съдебната власт. Toва написа в социалната мрежа Twitter Гешев днес. 

През следващите два дни следователите избират свой представител в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. Кандидатът е един - Стефан Петров, и ако бъде избран, ще довърши мандата на починалия след боледуване от коронавирус Евгени Диков.

"Приоритет е издигането на престижа и достойнството на професията следовател или по-скоро възстановяването му. Самият факт, че аз съм бил част от следствието – повече от 11, а моят заместник, г-жа Цветанова - над 20 години има стаж в следствието, е знак, че този процес е започнал. Следствието може да допринесе много в борбата с престъпността и това, което очакват българските граждани. Надавам се, че с усилията на Прокурорската колегия, вашите усилия, вашите усилия, дай Боже и с усилията на Народното събрание, което да разшири правомощията на следователите, след няколко години следствените органи да изглеждат по различен начин", се посочва в обръщението на главния прокурор.

Гешев допълни, че когато е бил по-млад и част от следствието нещата са били в по-добро състояние.

#Иван Гешев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"