Бременна с близнаци е в кома след инфекция с COVID-19

Бременна с близнаци е в кома след инфекция с COVID-19
A A+ A++ A

31-годишна жена, бременна с близнаци в осми месец е в критично състояние, след инфекция с COVID-19. Заради рязкото влошаване на състоянието, жената е поставена в медикаментозна кома, а бебетата са изродени оперативно.

Бъдещата майка е от Карнобат и е в много тежко състояние, а лекарите се борят за живота ѝ, съобщава Монитор.

Тя е била приета по спешност в Ифекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас преди 5 дни, но три дни по-късно рязко се влошила и е преместена в отделението по реанимация. Медиците са преценили, че се налага спешно изваждане на близнаците и са извършили секцио. Двете момченца са добре, но заради преждевременното им раждане в 32-ра седмица, те са под постоянно лекарско наблюдение.

Секциото е извършено в сряда, но майката е в медикаментозна кома и не е успяла да види бебетата си. Трагедията в семейството й е огромна, защото преди броени дни е починал съпругът на родилката и баща на близнаците. 36-годишният мъж е издъхнал от внезапна сърдечна недостатъчност, след тежки пристъпи на задух. Имал и други грипоподобни симптоми, но тестът му за коронавирус е показал отрицателен резултат. Въпреки това, има сериозни съмнения, че причината за смъртта му е ковид.

"Трагедията ни е неописуема. Молим се Бог да спаси майката и децата", ридаят близки на семейството.

В Бургаската болница са настанени и две деца с COVID– на 3 и на 4 месечна възраст. Те са показали положителни проби за патогена. Към момента бебетата са в добро състояние и карат заболяването сравнително леко. И двете деца са с двустранна бронхопневмония, която е в процес на овладяване.

#covid-19 #бременна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"