132 души избягаха от затвор в Мексико

132 души избягаха от затвор в Мексико
Губернаторът на щата обеща награда от 200 000 песос (12 000 евро) за хората, които предоставят достоверна информация, водеща до залавянето на бегълците. Снимка: Reuters, Архив
A A+ A++ A

Общо 132-ма души избягаха в понеделник през тунел, след което разкъсаха живия плет на затвор в щата Коауила в Северно Мексико, съобщиха местните съдебни власти в комюнике.

Затворниците избягали през тунел, широк 1.20 м и дълъг 7 м, изкопан на дълбочина от 2.90 м под бившото дърводелско ателие, се уточнява в комюникето, цитирано от АФП и БГНЕС.

Изходът на тунела се намирал близо до вишка на полицаите. След това затворниците разкъсали живия плет и оттам излезли един по един.

Съдебните власти в Коауила, които получили сигнал към 15:25 ч. местно време (20:25 ч. по Гринуич) от ръководството на затвора в Пиедрас Неграс недалеч от границата със САЩ, „проверили списъка със затворниците, за да уточнят имената на избягалите, и установили, че липсват 132 затворници“.

След това регионалните власти се свързали с властите на съседните щати и със северноамериканските власти, за да вземат „подходящи мерки“.

Започнала е мащабна операция в околностите с подкрепата на сухопътните войски на мексиканската армия, федералната полиция и военноморския флот. Тя се води по основните пътни артерии и съседните селски пътища.

Губернаторът на щата обеща награда от 200 000 песос (12 000 евро) за хората, които предоставят достоверна информация, водеща до залавянето на бегълците.

#затвор #Мексико #Коауила #затворници #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници