Пулмолог: Очаквахме третата вълна, но не разпознаваме кой щам лекуваме

Пулмолог: Очаквахме третата вълна, но не разпознаваме кой щам лекуваме
A A+ A++ A

"За една година научихме много неща, не мисля, че вече сме в същата паника. Лекарите се чувстваме доста по-спокойни и по-уверени в лечението. И не бих казал, че ни е било страх да го диагностицираме. Информация получавахме от чужди сайтове и колеги зад граница, защото ние още нямахме досег със заболяването. Тяхната информация доста ни помогна и ни даде тласък, за да лекуваме и заболяването", каза пулмологът д-р Иван Тихомиров от Клиниката по пневмология и фтизиатрия в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" за BGonAir.

Той подчерта, че постоянно консултират техни колеги, както и обикновени хора. "Всеки се разболява. Ние не сме по-защитени от обикновените хора. Предполагам, че ще трябва да свикнем да живеем с този вирус, който ще се появява през есенните и зимните месеци по-силно. Предполагам, че ще отслабне с времето и нещата ще се нормализират", допълни д-р Тихомиров.

Специалистът посочи, че са очаквали третата вълна. А според него тя се дължи на времето, сезона и лекото отхлабване на мерките. "Хората започнаха да се събират повече, но ние сме подготвени. Работата върви спокойно. Имаме правила, които спазваме и по-лесно се справяме с болестта. Ние работим с PCR тестове, не можем да разберем с какъв щам е заразен пациентът. Лекуваме ги по един и същи начин", сподели пулмологът. Той подчерта, че не се притесняват от британския щам, въпреки че е по-заразен

#коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »