Николова: За охраната на машините за гласуване се грижи жандармерията

Николова: За охраната на машините за гласуване се грижи жандармерията
МТ
A A+ A++ A

Охраната на машините за гласуване е осигурена от МВР, в момента сили на жандармерията пазят обекта, в който се съхраняват техническите устройства и контролират достъпа до него.

Това остана ясно от участието в петъчния парламентарен контрол на вицепремиера Марияна Николова, натоварена от правителството с отговорността по организацията на предстоящите парламентарни избори, предаде репортер на БГНЕС.

Въпросът към нея бе отправен от депутати от БСП, които поискаха да разберат вярна ли е появилата се в публичното пространство информация, че машините за гласуване се охраняват от частна фирма, както и че до тях са имали достъп криминално проявени лица. От парламентарната трибуна Николова увери, че има списък от ЦИК, където фигурират имената на единствените хора, упълномощени с достъп до устройствата, които са били проверени от органите на реда.

Вицепремиерът припомни, че машините за гласуване се съхраняват в самостоятелно складово хале на логистичен център, намиращ се в район „Искър“ в София. Охрана на сградата е подсигурена с денонощни постове, увери още Николова и подчерта, че достъпът до нея ограничен и контролиран.#Марияна Николова #машини за гласуване #охрана #жандармерия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?