Каракачанов: България ще остане във вековете, партиите са временни

Каракачанов: България ще остане във вековете, партиите са временни
ВМРО
A A+ A++ A

Партиите са временни, но България ще остане във вековете, заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод днешния празник – 3 март, цитиран от БГНЕС.

“Вместо политиците да сплотяват нацията, те я разделят”, смята той. “На 3 март в Сан Стефано възкръсва новата българска държава, но малко по-късно Великите сили решават, че България не трябва да бъде обединена, а разделена. Именно 3 март, а не някой друг ден става символ на този национален идеал – всички българи да живеят свободно и в собствената си държава”, заяви Каракачанов. Според него политиците в миналото също са се карали, както сегашните, но са имали обща цел – свободата и независимостта на България.

За Каракачанов в дни като днешния е важно да се запитаме кой е съвременният ни национален идеал и възпитават ли се с него младите поколения. “Тъй като тези дни имаше отново престрелка с политиците в РС Македония, да им честитя празника и на тях. 3 март е празник на всички българи, които тогава са били в една държава. След като беше разкъсана България, именно българите в Македония въстанаха и вдигнаха Кресненско-разложкото въстание, за да възстановят и запазят Санстефанска България”, каза още вицепремиерът. 





#Красимир Каракачанов #3 март #политици #България #партии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »